12 April 2013

Maggie oh Maggie

Assalamualaikum semua...

agak2 korang la brapa kerap korang masak/mkn maggie?

kalau time blajar nak2 lg yg dok asrama mesti sentiasa je ada stok maggie dlm lemari tu kan..tp bila nak exam stop kejap mkn meggie..konon apa yg kita study mudah lupa...banyak pak aji-no-moto kata ko..tp bila lapar selongkar juga kennn!!!

mcm LS kdg2 je bila rase teringin baru la ke dapor masak maggie mee nie..of coz la maggie kari yg menjadi pilihan sbb boleh tambah apa2 je dlm tu dan hasilnye pasti sedap..kalau paling malas rebus maggie letak telur sebijik pun rase marbelesss!!!

mcm2 stailista org masak maggie nie..ada yg x guna serbuk perencah, just ambik mee kering tu je..ada yg suka rebus gitu je pecah telur sebijik...ada yg suka menumis dulu..tumis bawang..cili api 3-4 batang nak bg berapi lg..letak ayam..fish ball ke..udang ke..sotong ke..then sayur sawi ke..kubis ke pastu pecah sebijik telur lg..kalau LS last sekali bubuh sos cili sket..perghhh..marbeless ko nokss!!


saja je kan buat org dah lama x mkn maggie nie terliur..mlm ritu la buat maggie nie..mcm tak cukup sebungkus je pulak..hahahhaa






4 comments:

  1. Lama tak makam maggi cam tu lin...dulu masa keje selalu order maggi sup dalam tu siap ada daging ngan telur...pergh mmg sedap
    Kat rumah curah air panas ajelah...hehe

    ReplyDelete
  2. maggie neh sesekali bila makan mmg sedap..dpt lg yg byk rencah dia kan..

    ReplyDelete
  3. Pilihan hati sy.. maggie kari dan maggi asam laksa...hehe
    hubby plak klu masak mmg rajin tambah aksesori...dia masak lg sedap..huhu:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama la dgn lin..kalau asam laksa kosong je pun dh sedap kan..nyummm

      Delete