31 October 2013

Meja Jepun + Coluring Book + Crayons = Utk Mu Anak

Assalamualaikum semua...

semlm time lunch hour gie Tesco..hantar serbis tab cap ayam SB punya kt kiosk jual henpon kt situ..punat on/off dia dh terbenam..patah kot tu sb dh x bleh nak on tab tu..ganasss mu nak oitt..

bila dah sampai TESCO x sah kalau kaki tak gatai msk area pasaraya tu kenn...hajat asal nak beli brg basah buat stok minggu neh tp wajibla buat xcersice jln kaki sambil tolak troli cuci mata kt tempat2 yg x berkenaan...hahahha...nasib belum bergaji, kalau x sawannn dah tu..hasil rembatan yg berjaya menarik napsu LS adalah meja jepun RM9.90 tu..teringat review entry mummy gojes Pinky Momma pasal meje jepun kanak2 nie...sempat search lg tu utk bandingkan harga sbb mcm murah nau la pulak..bila tgk Diya pun beli dgn harga yg sama..harus di rembat seketuii...

bila dh ada meje comel, Mama yg penyayang nie harusla terpk nak belikan set coluring book + kaler pencil yg baru..jenjalan kt dlm TESCO cam x best je..lgpun cam mahal la pulak..terus terpk nak turun bwh cari kt MR. D.I.Y..akhirnya dpt yg berkenan di hati terus bayar n cabott balik opis..time nak jemput SB, Mama eh yg berkobar2 nak tunjuk benda baru kt anak..ober xcited la mama nie..hahaha...tp yg bestnya n rasa berbaloi, msk je kereta, mata SB terus spot meja jepun kt seat belakangg...wowwww..antekkk nyeee maa..maa..antekk..wokehh time tu rase berbaloiii weiii..ilang letihh mama nie wahai anak...sampai rumah, apa lg x sabar nak suruh mama pasangkan meja comel tu...

Bagus crayons nie sbb besar dan kaler dia x brapa nak melekat kt tangan dan yg penting Non-Toxic

Untuk keselamatan, bg beberapa batang sahaja yer..kang kalau bg byk2, tak tentu-arah nak mengaler..silap2 dinding umah jd mangsa..alhamdulillah setakat nie SB belum sampai ke tahap nak buat mural kt dinding...
Bg juga kaler pencil nie, tp langsung SB x nak guna.. isk isk isk..dpt yg baru, yg lama di tinggalkan ehh...
Coluring book  RM1.30 + Crayons RM4.50 + Meja Jepun RM9.90 = RM15.70 sahaja..harga yg murah utk kebahagian anak yg tak ternilai..

Maa..onee..onee...tetiba satu-mesiaaa...hehehehe
Fokus menunjukkan bakat mengaler..walaupun ntah apa2 yg di kaler, janji satu pembelajaran sbb skrg nie SB dh pandai bertanya..maa..nie..nie sambil menunjuk..mama pun jawab..castle..SB ulang.....achell...hehehe...
Habis kaler 1 page, kita sambung dinner ehh..meja nie pun bukan je boleh buat utk study..jdkan meja utk makan pun boleh yoo..kalau LS malas nak letakkan dlm high chair, boleh duduk bersila mkn mcm org jepun ye nak..heheheh...skrg nie LS mmg bg mkn dlm bowl camgini utk mengurangkan jumlah makanan yg bersepah..kalau guna pinggan tu boleh juga tp LS tgk lg byk makanan yg jatuh ke bawah...


p/s : abang..cuba tgk gambar anak kita tu..cam dh dewasa je tgk dia study kan...keep on counting..another 14th days to go...we miss you so much!!

6 comments:

  1. Comel dan cerdik..
    Rajin sis mengajar ek

    ReplyDelete
  2. Auni pun ada 1.. Byk kegunaan kan.. Tp diorg byk tiru maknyer suka meniarap..opsshhh :p

    ReplyDelete
  3. org pun beli meja jepun 9.90 kat tesco gak..eh..baju SB sama ngn baju Alisha laaa..sukenyaaa

    ReplyDelete
  4. Hannah takde buku crayon ngn buku mewarna lagi..nak cari lah nanti..hehe
    Comel lah sb baik jer belajar ye..muahhh

    ReplyDelete
  5. Wahhhh. SB cm dh besar saangaatttt.

    ReplyDelete
  6. comel SB..nant ajak Fayel colouring eh dia tahu menyepak bola je

    ReplyDelete