22 January 2014

Syasya Batrisyia : ALIMkids Playgroup

Assalamualaikum semua..

hari nie nak share & promote sket pasal ALIMkids Playgroup nie...

terdetik hati nie bila tgk salah sorang mommy gojes Nurul Syamimi hantar anak bujang eh si Rafif gie playgroup session..kalau ada kt area Seremban mesti best kan...tp sayangnya tak ada cawangan eh kt sini...terbantut hasrat smpai la SB dh nak masuk 2thn aritu tetiba teringat balik pasal playgroup nie bila tgk SB nie mcm x pandai bergaul..x peramah..x mesra alam mcm mama eh nie..

so saja la gugell kot2 ada playgroup kt area Seremban nie..terus nmpak ada satu tempat nie nama dia ALIMkids Playgroup..base di Subang Jaya..dah ada beberapa cawangan dh ALIMkids nie..bukan saja Playgroup..malah Playschool pun diaorg ada buat juga..korang boleh klik sini utk info lanjut ALIMkids Playgroup Senawang FB , ALIMkids Playgroup Official FB , ALIMkids Website

utk center di Senawang, ALIMkids Playgroup terletak di atas Umai Kopitiam..kt dgn area bangunan kedai baru sebelah Dataran Senawang tu..class playgroup nie setiap hari Sabtu jam 10 pagi..class dia seminggu sekali dlm sejam lebey je pun..limit dlm 10 org budak..kt sini ada 6 module..setiap module tu akan di abiskan dlm masa 2 bulan..so kiranya 6 module tu utk setahun la kan..dia x ikut stage/level or age anak..so mmg campur la kelas tu anak2 yg umur 2thn-4thn..sbb module dia general contoh mcm Module 1 - ABOUT MY SELF..so utk minggu nie tajuk dia MY BODY..jd utk minggu tu kita akan kenal part of bodies la...then lepas tu akan ada singing..story telling..art session & fews activites..then yg bestnye setiap end of the module tu akan ada certificate ceremony...

excited punya pasal, kitaorg pun decide nk bwk SB utk try trial class diaorg..limit 3 kali je eh boleh attend trial class nie..bayaran dia cuma RM30..diaorg pun ada free preview utk open new registration..alhamdulillah bayaran dia pun ok..RM100 utk pendaftaran & RM200 per module...

setakat nie SB dh attend utk 3 trial class sbb time tu lom ada lg free preview..baru minggu lepas diaorg buka utk free priview class tu..yg tu nanti LS citer kemudian eh..

1st trial class

Baru nak warming up..malu2 gitu..puas LS suruh SB ke depan ha...

Bersedia utk art pulak eh..sbb nak kena guna water colour

Tajuk hari nie 'SUN' so mari kita painting!!

Haa..dah siap pun :)..boleh bwk balik rumah..yehhhh

 Yg nie pulak time 2nd trial class


Muka pasrah kan ko dikk oittt!!
pastu 3rd trial class


Time fun activities mcm nie SB cukup suka...huhuhu

pd parents yg duduk sekitar Seremban-Senawang boleh la hantar anak2 yg berusia 2-4 tahun di ALIMkids Playgroup nie..so far alhamdulillah SB dh nmpak pandai bergaul dgn kwn2...boleh je join trial class session diaorg setiap minggu... in sya Allah utk 1st module nie pd 08/2/2014...masih ada masa lg utk mendaftar ;-) yg berada di kawasan lain, korang boleh check dlm web/FB ALIMkids nie utk keterangan lanjut..

7 comments:

  1. Bestnye tgk.. Ros tgk je la. Hehe :-P

    ReplyDelete
  2. amboii sb syok le ramai kawan.hehe

    ReplyDelete
  3. TQ Pn Lynn..lama Syasya tak dating school...

    ReplyDelete
  4. Menarik jugak nih....Anak sy baru nak masuk 2y...dok rmh je...xde kawan...sian gak kadang-kadang tu kat dia......hihi....

    Jom lawat blog saya...

    www.sihatnatural.blogspot.com

    ReplyDelete