14 May 2013

Raikan Cinta - Romantika

Assalamualaikum semua...

bulan nie mood Raikan Cinta - Romantika de' Amor...hehehhe

hujung bulan nie anniversary kami yg ke-enam-tahun..syukur allhamdulillah...moga Allah merahmati & memberkati keluarga kecik kami..harap kalian juga dpt mendoakan agar hubungan kami kekal sehingga ke akhir hayat.. Aamiinn~

n3 ala-ala jiwang karat nie...geh geh geh

tahun lepas x sambut sgt pun sbb SB masih kecik lg..tak silap time tu dia baru je 6 bulan..so mcm nak celebrate kt mana2 tu mcm x sesuai jek..kesian kan nak bwk SB travel time dia kecik lg..so tahun nie bila SB dh besar & dh boleh berjalan kepala otak dok memikir nak gie mana..kebetulan MIL ajak gie Labuan so En. Husband pun terus set jekk..LS ikot sajok sbb kt sana ada adik ipar..so save sket budget kami - tutup mulut-

citer pasal Labuan-Kota Kinabalu tu nanti LS story-mory dlm n3 lain naa...nak juga buat part-by-part..5 hari ko dok sana..hehehehe...kira trip ke sana En. Husband consider trip anniversary la.. - TQ abang sbb sudi bwk kami jenjalan :-)

mcm mana citer cinta LS & En. Husband...jeng jeng jeng...

LS & En. Husband sebenarnya, kami nie cinta dunia cyber..dok hai-hai-bye-bye kt mIRC..korang pernah tak main chatting kt mIRC dulu..best kan..time tu mmg tgh hot dgn mIRC..mana ada FB ke Twetter bagai nie yg boleh kita view muka/gambar org tu kan..so mmg tawakal la kenal2  atau berkawan dgn org yg main mIRC nie..kot dia tipu kita mana la tau kan..tu sbb ramai yg nasihat jgn percaya sgt mIRC nie..sekali terkena org tu dh tua atau dh kahwin..tak ke kes naya!!

so kami berdua nie dr mIRC sambung ke YM..hari2 berbalas2 email dan kami buat kali pertama berjumpa di gathering #senawang dkt PD..masing2 mesti la malu kan..time tu LS pg dgn abg angkat LS..x berani la nak gie sensorang kan..pestime jumpa dlm hati mmg syukur sgt sbb nampak En. Husband nie baik tp pemalu n pendiam sgt2..

lepas dr tu kami berkawan la mcm biasa sampai la ada satu-ketika tetiba En. Husband call inform dia nak kuar dgn kengkawan...time tu LS dh terpk apsal mamat nie call semata2 nak bgtau dia nak ke-sana-ke-situ..then kalau chatting dgn kwn2 dlm satu room kt mIRC kalau dia nampak benda mcm x kena dia terus tegur..last sekali bila dia citer diri dia tu 'siapa',hal family dia..LS dah ada instinct yg En. Husband betul2 serius dgn hubungan kami..

so dr saat tuh la dlm hati LS mmg dh setting yg dia adalah bakal future husband LS..alhamdulillah Allah izinkan kami bersama berkat restu dr kedua family & kawan2 kami..kalau nak ikutkan total 11 tahun dah LS kenal dgn En. Husband..seperti rumahtangga org lain kami pun pernah melalui masa2 susah..masa2 senang..masa2 gado..masa2 manja terlebey..hahhahah...apa2 pun dgn kehadiran cahaya mata yg kami tunggu 4 tahun lalu menyerikan rumahtangga kami..in syaa Allah moga ada rezeki LS utk menambah cahaya mata :-)

rase mcm dh panjang n3 nie..feeling2 romantika letewwww...hahahha...

tak apa la..blog sendiri..sendiri tulis,sendiri perasan yg baca.. ;-P

Time Nikah : Batal Air Sembahyang

 Majlis Belah Family LS


Majlis Belah Family En. Husband

14 comments:

  1. Alhamdulillah penyatuan yg indah utk dikenang. Dah ada permata hati lagi sebagai penyeri. Tahniah dari kakak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kenal..


      semoga berbahagia till jannah.. akak insyallah ke 18 akhir tahun ni..

      Delete
    2. wsalam kak..alhamdulillah moga akak sekeluarga pun bahagia selalu :)

      Delete
  2. laaa.. ingatkan pegi soping kt romantika tadi.. kite punye anniversary pun dah tak lame..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe..jgn mara ahh..owhh bila tu ciknaa?

      Delete
  3. salam kena..
    follow & isi tabung kat sini...
    semoga jodoh kekal hingga ke hujung usia

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kenal juga kak kamsiah..in sya Allah..tuh la yg kami harapkan..TQ

      Delete
  4. Wah...dah nak anniversary yeh Lin....moga kekal bahagia hingga ke syurga
    Hebat jugak tu dari MIRC ke jinjing pelamin!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tuh la kak okje..boleh tulis novel nie..hahhaha

      Delete