23 July 2013

Cerita Berbuka Puasa Dgn X-Housemate

Assalamualaikum semua...

al-kisahhhhnye arini LS nak share citer pasal x-housemate LS masa menyewa di Flat Uda Ampangan..kalau nak tahu nie la pestima LS hidup berdikari..time study ambik sijil kt poly mmg dok asrama - x pernah dok luar..memula lepas je abes sijil kt poly LS kerja sementara menunggu nak sambung  buat diploma..tp rezeki dh sambung full time x dpt..so buat la jarak jauh...memikirkan LS susah nak berulang dr Tampin time tu ke PD setiap hujung minggu, mak & ayah pun bg la LS dok menyewa di Seremban..lgpun time tu LS dh couple dgn En. Husband..mak & ayah masing2 dh tahu hubungan suci kitaorg so x dek la berat hati nak biarkan anak dia nie dok menyewa..

rumah sewa yg pertama di Tmn Seremban Jaya..then LS kerja di laywer firm di Seremban...dek x tahan keje dgn lawyer cina, LS pun benti...kebetulan 2-pupu En. Husband pun lawyer juga n mmg dia nak pakai kerani legal..so LS pun interbiu la walaupun mmg kompom2 dpt kenn..hehehhee...jd berhijrah la LS dr Tmn Seremban Jaya ke Ampangan pula..Alhamdulillah rumah sewa yg baru nie mmg dkt sgt2 dgn opis..jln kaki-turun tangga dr tingkat 2-jln kaki lg-seberang jln-belok sket-dah sampai opissss....

rumah sewa nie LS dpt dr iklan kt board community 7 Eleven di area opis baru LS tu..mg nasib LS baik sbb walaupun flat dan kebiasaannye mmg kecik tp rumah neh belah tepi sekali..so agak luas & selesa sgt..3 bilik & 2 bilik air..bilik 1st tu muat 3 org..bilik 2 & 3 muat utk 2 org..ruang tamu & dapur dia mmg luas, siap ade beranda utk jemur baju..flat nie mmg femus org dok menyewa sbbnye kedai runcit+toup+gunting rambut+kedai makan dkt..klinik pun dkt..supermarket Gaint pun seberang jalan je..pasar malam 2 x seminggu..pasar tani lg setiap ari selasa dh yg penting mmg betul2 dkt dgn opis LS..so mmg LS rase bersyukur sgt dpt menyewa dgn kwn2 yg baik hati & sekepala..yg bestnye LS sorang je keje lawyer firm..6 org lagi semua keje gomen lain2 jabatan..

3 org housemate LS bertemu jodoh dgn kwn En. Husband..LS la jd matchmaker..huhuhh..alhamdulillah jodoh pertemuan di tangan Allah..kita nie sebagai penyebab utk 2 hati nie bertemu..cewaaahhhh...kalau nak tahu diaorg tu sebenarnye member2 geng kereta..geng modified kete..geng racing mlm minggu..ntah mcm mana kitaorg nie selalu kuar ramai..boleh pulak tersangkut kan..huhuhu..happy sgt bila tgk diaorg kawen dan bahagia dgn anak masing2..

so kami nie setiap tahun akan berbuka bersama..sejak dari zaman bujang sampai la dh kawen..kali nie 3 geng x dpt join sbb masing2 ada hal..tp tak apa la kan harapan LS moga jalinan ukhwah kita akan kekal sampai bila2..seronok berkumpul ramai2 camnie..walaupun ada yg x dpt join - korang rugii tau!! tp yg penting kita masih sahabat

dua org sebelah En. Husband tu la kawan dia..jodoh pulak dgn dua org kwn LS
4 org dari 7 org sahabat yg dpt hadir..

11 comments:

  1. wah hebatttt mama SB...ukhuwah terjalin sekian lama yer...hebatttttt

    ReplyDelete
  2. bagusnya..semoga persahabatan berkekalan sampai bila2

    ReplyDelete
    Replies
    1. in sya Allah..tuh yg di harapkan..aamiinn

      Delete
  3. wah semua dah ada anak...hebakkk la jadi matchmaker...hihi

    alaa tiba2 rindu kat kwn2 zaman study dulu...tp semua kat KL :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la..kuar ramai2 kwn kita jumpa kwn En. Husband sekali tersangkut pulak

      Delete
  4. wah matchmaker rupanya....tak sangka eh so unik bestla kawan mu kawan ku jua...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la..jd bila berbuka asben dok sembang dgn kwn dia yg lama x jumpa..kita pulak sembang dgn x-housemate...

      Delete
  5. beshnya..semuanya dah jadi mak2 budakkan.lepas ni mana tau leh buat menantu ke.hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. dlm 7 Pasangan tu 2 pasangan masih lom dpt anak lg..alahaii..kene berebut nak jd menantu nie..sbb gegirl just ade 2 org jek

      Delete
  6. Salam boleh tompang tanya, awk sewa flat uda ye? bape ye sewa sebulan?

    ReplyDelete