19 July 2013

Menu Super Simple Tapi Kenyang

Assalamualaikum semua...

selak kelander - 10 Ramadhan 1434H...uishhh..kojap je dh 10 hari kita brpuasa..dulu masa zaman hingusan setiap kali bulan poser hari2 nengok kelander..tanda X kt kelander kuder tu haa..dok membilang hari bila nak raye..tp bila dh tua-dewasa nie x la koser nak buat tuh semua haihhh...skrg pun kalau nak tanda kt kelander sbb 1st day dtg period jekk sbb nak kira hari subur...huhuhuh - malu tutup muka cepat2....

semlm x dek la nak bersilat sgt kt dapur utk masak lauk buka sbb menu pun simple jek..masuk dapur kul lima-senggah sampai kul nam-senggah dh settle masak..janji hasilnye sedap & kenyang...hehehhe


Nasi Goreng Kampung  Jek Uollsss

Sotong Goreng Tepung Yg Sgt Moist Di Mulut
Roti Jala Nie Beli Kt Bazar..RM 2 Dpt 6 Kpg...Boleh Tahan Sedap Cuma Tebal Sket Jek..

ptg nie in sya Allah LS & family akan IFTAR bersama2 dgn geng2 x-housemate Flat Uda..alhamdulillah hampir setiap tahun kami akan berkumpul utk buka brsama..walaupun ada yg x dpt join tp ukhwah nie akan tetap di teruskan..yg tu nanti LS update ehh..sbb LS nie matchmaker 2 org x-housemate dgn kwn En. Husband..hehehe... :-)

22 comments:

  1. menu yg simple lagi sedap kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. simple n cepat utk di sediakan..bleh rehat tgk jejak rasul..hehehhe

      Delete
  2. yeaay...permohonan nak makan nasi goreng harini diluluskan..maka menu harini nasi goreng jugak..hehe~~gara2 terpengaruh

    ReplyDelete
    Replies
    1. mana nasi grg versi mimah nie..hehehhehe...dpt lepas kempunan ehhh

      Delete
  3. alahai..nasi goreng gini la buat kite laki bini nambah2 makan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg pun..lebihkan cili sket, berasap laki bini mkn..huhuh

      Delete
  4. sotong goreng tepung fenomena heheh dan nasi goreng ...simple but yet best

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la pasal..apa2 dlm gojes bleh jd ikutan nie..hehehehe

      Delete
  5. Rajin nya Lyn masak.. simple tapi nampak sedap....
    Atie ni banyaknya tunjuk kt bazar...huhu:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. atie x sempat ehh..kt sana beli juadah berbuka kt mana..best tak?

      Delete
  6. Kalau masak sendiri walau apa pun resepi satu yg pasti puas hati.
    Tak macam kakak ni hari-hari membeli aje Lin. Tunjuk-bayar, tunjuk-bayar:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alahh..sian akak x sempat nak masak ehhh..x apa2 msk time weekend je

      Delete
  7. Apa yg simplenya tu Lin ada sotong goreng bagai tu...hehe....
    Budi orang jangan dilupa kan Lin....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehhee..alah kak sotong tu pembuka selera..wajib tuu...

      Delete
  8. simple2 janji kenyang dan yg paling penting anak2 dan keluarga suke ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la kak..asben pun request juga nasi grg..last2 buat juga...

      Delete
  9. Tu diaaaaaaaa sedap betul tgk nasi goreng kampung... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la umie Qi..nak2 lg yg pedas..panas berapiii..tambah pulak ikan bilis goreng garing...

      Delete
  10. Menu yg simple..tp tetap membuka selera..
    Cik hani sgt suka nasi lemak.tp suami sukakn ns putuh klu berbuka puasa

    ReplyDelete
    Replies
    1. owhhh..cam tu kena la beli nasi lemak kt bazaar jek hani..

      Delete
  11. Tu nasik goreng tu macam pakai perencah jer. Hahaha. Gurau jer, jangan mara arr...

    ReplyDelete
  12. mana aderr laaa..penat tumbuk bahan2 tuu..hehehhe

    ReplyDelete