22 July 2013

Syasya Batrisyia : 19 Month Already

Assalamualaikum semua...

semlm anakanda SB genap 19 bulan i.e setahun-tujuh-bulan..

pestime SB demam panas sampai cecah 38.5..hari jumaat lepas, BS dia call inform badan SB panas semlm..pg tu masa LS mandikan & siapkan x pulak rase badan dia dedar..SB pun aktif mcm biasa..so tgh hari tu terus bwk gie panel klinik prudential-clinic..mmg time tu berbahang rasa badan SB dan dia pun nampak x bermaya..bila check suhu cecah 38++ terus doktor masukkan ubat montot tu..tu pun kira pestime SB kene cucuk ubat montot..LS nengok pun rase kesian..En. Husband lagila pulak..langsung x sampai hati bila LS nangis2 kene masukkan ubat tu..

balik dr klinik terus bg mkn ubat n breastfeed SB..badan still rasa bahang lg..terus LS mandikan & bersiap sbb kebetulan aritu mmg dh janji dgn x-housemate utk berbuka sama..nasibla time berbuka tu SB meragam..x dpt nak lepak lama dgn kwn2 terus balik utk spongingkan SB sbb cek suhu still lg 38++..time sahur tu elok suhu dah turun tp LS keep-on sponging lg..so far dr pg-ptg sabtu tu suhu SB mmg dh turun jd En. Husband pun ajak la balik Simpang Ampat..LS pun cergas la kemas2 brg semangat nk berbuka dgn family..tp tup-tup lepas maghrib tu suhu SB naik lg..

nasib la ada mak, boleh la juga gilir2 jaga SB sbb risau tiba2 badan SB panas balik..semlm pun repeat balik gie klinik kt Tampin..nasib la klinik nie dlm senarai panel prudential-clinic tu sbb klinik nie mmg serasi dgn budak2..mak LS yg syorkan..alhamdulillah dgn izin Allah suhu LS turun walaupun dedar sket...hari nie LS x hantar kt rumah BS..biar SB recover dkt umah atok & nenek eh dulu..:-)

tgk la nanti elok je demam nie LS akan update perkembangan SB sbb ramai yg ckp SB nie demam nak pandai..demam beraleh bulan..kita tungguuuuu bila SB dh betul2 recover..apa yg dia pandai ekkk????!!!!
Demam2 pun nak main dlm pool...boleh tp x isi air ehhh...

bila dah kena ubat mmg lena la...

biarla SB demam skrg dr dia demam time raya nanti..APTB bila anak merengek demam..nak beraya pun rasa malas kenn...in sya Allah mama doakan syasya cepat sembuh yer...

14 comments:

  1. dah nak 2 tahun dah..cian tengok anak demam kan? :)

    ReplyDelete
  2. alo..lo..mudah2an SB cepat sembuh ya..InsyaAllah mama jaga dgn baik, cepat lah sembuhnya..
    betul tu demam nak pandai kot...:)

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. alhamdulillah hari nie mood kembali seperti biasa..

      Delete
  4. get well soon SB..
    elok je SB xcabut coolfever tu.klu iman,jgn harap le.nk letak coolfever kne letak blkg bdn die.huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq dear..haaa..pakaikan time dia dah lenaa..kalau x dia cabut juga!!

      Delete
  5. alah ciannye. moga cepat sembuh ye

    ReplyDelete
  6. cepat baik SB..19 bulan nak pandai cakap la mama....

    ReplyDelete
    Replies
    1. skrg nie pun dh byk word yg jelas n x pelat SB boleh sebut

      Delete
  7. Kalau keluarga kakak pun percaya macam tu Lin. Kalau nak beralih bulan sebab nak pandai sesuatu itu yg jadi demam. Agaknya SB pun macam itulah.. Betul biar kena sekarang dah raya sihat betul-betul senang nak beraya:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. skrg nie makin manja kak bila dh elok demam

      Delete
  8. Orang tua2 kata demam nak boleh akal...:)

    Alahai comel ja gambar yg tengah tido tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg pun..akal makin mcm2..manja pun lebih

      Delete