11 July 2013

Koleksi Buku & Playroom Syasya Batrisyia

Assalamualaikum semua...

ritu ada baca blog mummy asyraf pasal koleksi buku anak bujang yg setia dgn bantal peluk eh tu..tgk2 lebih kurang sama byknye dgn SB..hahahaha...mama skrg nie dok suka belikan buku dr menan..tu sbb menan SB x byk sgt..lg banyak lg bersepah kennnn!!!

tp LS tiap kali ke MPH ataupun Popular utk beli buku SB, mesti akan beli 2 ketuii yg sama tp tajuk lelain..errr..paham dak..?? kalau tajuknye ABC..mesti akan beli satu lg yg 123 pulak..tp yg penting semuanye mesti buku hardcover & hardpage/ foam tu..kalau yg nipis alamatnye sehari dh koyak rabakk..nangis nengok bila LS testing bg majalah iklan yg selalu dpt tetiap bulan kt rumah - City Explorer tu dikoyaknye tanpa belas kasihan oleh SB..


Antara buku SB..ade 3-4 ketui yg dah rosak sbb jd tempat asah gigi
Nie jek koleksi buku SB..in sya Allah mama akan up lg ehh sket2 :)

rak buku nie LS letak dlm bilik SB a.k.a playroom dia..kami guna bilik yg no.2 utk dijadikan playroom SB..rumah lama so bilik pun boleh tahan besar & selesa..cuma x exposed sgt sbb LS lom nak deco2 lg bilik tu...hehehhee...nanti bila mood deco sampai baru la semangat nak citer progress kan..tp tu pun kalau hadoooo yekkk gengg...hehehheh

playroom SB..jam IKEA yg RM-dua-hinggit-sengah pun belum bergantung lg..heheh

20 comments:

  1. saya pun suka beli buku kat anak dari menan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la kan,kita nie kene balancekan menan & buku utk anak...biar dedua pun dia suka..

      Delete
  2. eh..nampak kuda..kuda kat ujung tu Lin beli katne ye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tuh hadiah dr atok & nenek utk SB masa BB 1year la dear..kt seremban nie ada jual..x sampai 80 kalau x silap

      Delete
  3. Buku Arissa x byk sgt. Tapi mmg kena beli buku foam or hard cover. Kalau tidakkkkkkk...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau x mmg koyak rabakkkk la jawabnye kan..bg kertas pun seminit je tahan..hahhaha

      Delete
  4. Comel betol bilik Sb...byk jugak buku SB...Qi suka tgk video learning than books...donno why hehhehe yg ptg tabik pada mama SB rajin susun bilik anak hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe..maybe Qi suke benda yg bergerak2 kot..kalau SB dia suka hadap upin & ipin..

      Delete
  5. kemas dan lapang jer bilik anak dara hehehe..sejuk mata nengoknyer :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. nie time kemas..time dia menyepah..ya Allahh..pitamm!!

      Delete
  6. hari tu gi bbw borong buku hard cover byk2...suka gak beli buku ...m

    ReplyDelete
  7. amboiii banyaknyer book dia.....nak pinjam bolehhhh???

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaaa..sket je baru nie..malu je nak bg pinjam

      Delete
  8. Budak perempuan biasa memang suka buku Lin..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yer ke kak..tp SB nie suka read book x sampai 10 minit..hahhaha

      Delete
  9. Replies
    1. haaa..sama la kita mak-mak nie kan suka beli buku utk anak

      Delete
  10. Seumo idup sekali je pegi ikea.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama la dgn kita kak..baru je pg sekali ritu..lepas tu mintak adik je belikan sbb jauh..hehehe

      Delete